Godwin’s law

Inte trodde jag att jag skulle på se Godwin’s law i en pappers tidning. Men här är det, säkerhetshet experten, säkert skälv utnämd, Kim Pihl, skriver i Ålands posten, ” – De nyare mac-datorerna med operativsystem med djurnamn drabbas lättare av virus än vad windows gör. … Det gamla systemet var skyddat från virus. [MacOS Classic] Men nya datorer behöver brandvägg och virusskydd.” Fel, uppenbart fel, gamla MacOS classic var inte skyddat från virus för fem öre det var ett vanligt problem med virus på gamla macar. Jag har rensat åtskilliga macar från virus. Inga nya MacOS X maskier ännu dock. Brandvägg och virus skydd fungerar bara när man fått in skit redan, det är inte ett skydd mot problemet utan symtomen. En dator bör vara säker utan virus-skydd annars bör man inte använda den till något viktigt, en dator skall vara säker utan brandvägg. Den skall inte finna någon trafik från internet som kan ta sig in på maskinen utan att man startar en tjänst, en tjänst man valt att köra en tjänst som skall vara säker. Massor med servrar kör utan virus skydd för det har ingen effekt.

Att han sedan refererar till Microsofts reklam, via i ZDnet, och IDG där någon har lyckats sammanställa Secunias säkerhets rapporter för XP, Vista och MacOS X. På ett sätt som närmast kan likställas med lögn. Samman räkningen i ZDnet blir 34, 20, och 243, Källan Secunia räknar också samman sak, 30, 17 och 26. Det spektakulära här är att alla siffor är för höga, och MacOS siffran mycket för hög, hur fick man detta, jo genom att inte titta på Secunias samnstallning utan att söka på hur många gånger de olika OS kommit upp in en säkerhets lista, ett av de tydligaste exemplen på fel räkning är CVE-2007-3005, ett av den flesn som listans till Mac OS X. När man läser på vilket säkerhets hål det är: ”Description: ** REJECT ** DO NOT USE THIS CANDIDATE NUMBER.” Jag måste erkänna att jag inte gått igenom alla säkerhets hål till alla plattformarna, jag litar på secunia här. ZDnet gick så klart ut och gjorde avbön på den förta artikeln och erkände at det inte kunde räkna, även detta rapporterat av IDG.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>