Välkommans till fra’s sverige…

Henrik Alexandersson har nu blivit JK anmäld för tryckfrihets brott, detta av FRA. Kanske för att han visade hur illa de sköter sitt jobb. Något som varje myndighet med självaktning så klart måste skydda sig emot. JK har dock lagt ned utredningen med motivation att det inte råder tryckfrihet eller yttrandefrihet för Henrik.

Några andra bloggare som också sprider detta dokument, listan lånad, eller stulen från Isabella, dessutom finns det och en bra analys hos Oscar. En annan bra lista finns på frapedia. Om detta visar på att FRA läkt eller om det visar på att spanat i kabel är jag inte säker på, det visar dock på vilket typ av information de samar och svenskar.

Ministry of Truth | Louise P | Aqurette | Motbilder | Dexion | Falkvinge | Klotband | Johan P, L & C | Joshua Tree | Blogge | Erik Laakso | Zaramis | Cynism | Töhrnebom | Trottens betraktelser | Se till vänster, där går en arab | Erik Hultgren | Blågrön röra | Peter Karlberg

För att föra vidare, Ingvar Åkesson har fått svara på läsarnas frågor på DN’s chatt dock tyvärr håller han sig inte helt till sanningen, han manipulerar och halvljuger för att försöka lura folk att det inte finns något farligt i FRA lagen.

Det som vi FRA mostråndare har svårt att hålla med FRA om är att VI anser att vi är avlyssnade när myndigheten väljer att ta till sig informationen. Inte när som där säger de automatisk sållat bort den för att vi de inte tror att den råkar vara av intresse direkt. SOm det ser ut nu kommer FRA att ta den av svenskernas, email, sms, internet surfning, chatt och alla annat vi gör på internet. Efter som FRA inte vill detta borde det göra om lagen och förslaget så att det inte kommer att ta del av allt detta material de inte vill ha. Det är ju bara dumt att de slösat tid och pengar på att ta emot data, som stör vårt integritetsskydd och de inte vill ha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>