Vardagsteknik vs. Polisen

Som en del vet slog polisen i helgen till mot en ”svartkrog” utanför malmö i helgen. Om det var en svartklubb eller en privat klubb vet jag inget om. Med det hackerspace som fanns i samma lokaler måste förvirra dagens poliser. En liten mekaniskverkstad. Kaotisk organiserad, massa ”avancerad” teknik ordnad på ett sätt som får en hälare källare att se ordnad ut. Bland detta finns verktyg för att skapa nycklar, dyrkar och datorer. Datorer som kör förmodligen är lite skyddade de skall vad jag hört ha hårddiskkryptering. Efter som polisen jagar brottslingar ser de sådana överallt de vill placera in allt de ser in sin världsbild. Hackerspace hej namnet säger ju att de är brottsligar på aftonbladet svenska betydde ju hacker datorbrottsling. Även om hackerspace är mycket nära originalet de som byggde modelljärnvägar.
Om Sverige skall klara sig i framtiden måste vi se till att det finns teknikintresse. Kan vi inte hålla det vid liv kommer Sverige bli ett lågkostnadsland som tillverkar produkter år kineserna. Vi ligger bra till att klara oss med har tappat de mesta av farten. Upphovsrätt, patent och monopolistisk marknad kostar oss mycket. Det finns för lite folk som söker tekniska utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>